Velykinis mielinis pyragas „Avytė\" (nuotr. Gaspadine.lt)

Velykinis mielinis pyragas „Avytė\" (nuotr. Gaspadine.lt)

Tešlai jums reikės:

650 g miltų,

40 g mielių,

250 ml šilto pieno,

100 g cukraus,

žiupsnelio druskos,

150 g sviesto arba margarino,

2 kiaušinių.

Baltam glajui: 200 g miltinio cukraus, 2 kiaušinių baltymai ir citrinos sulčių.

Įdarui: 150 g cukraus, 100 g cinamono.

Paruošimas:

Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir užpylus šiltu (kambario temperatūros) pienu (100 ml) tirpinti, kol neliks gumulėlių.

Miltus supilti į dubenį ir padarius duobutę į ją supilti piene ištirpintas mieles. Uždengti rankšluosčiu ir 15 - 20 min palaukti kol pakils. Į kildinamą tešlą sudėti su cukrumi išsuktus 2 kiaušinius, suberti druską, supilti likusį pieną (150 ml), ištirpintą sviestą, ir nutarkuotą citrinos žievelę. Gerai išminkyti ir pridengus padėti šiltai geram pusvalandžiui.

Mielinę tešlą iškočioti ir storai padengti pasirinktu įdaru, supjaustyti juostelėm, susukti mažą ritinėlį ir dėti į skardą paliekant nedidelius tarpelius tarp kitų ritinėlių - rožyčių.

Kad linksmiau būtų - formuojant pyragą, kairiame kepimo formos kampe įkomponuoti trikampėlį - avytės galvą, pridėti jai akytes, ausytes. Formos apačioje pridėti kojeles. Gautą pyragą - avytę dėti į vos įkaitintą orkaitę, kad pakiltų tešla. Kepti apie pusvalandį 160 laipsnių tempertūroje. Iškeptą pyragą aptepti baltu glajumi.

Skaityti komentarus 2 Parašyk komentarą


    Receptai

    Sausainiai „velykiniai riešutėliai“ (nuotr. gaspadine.lt) (nuotr. Gamintojo)
    Sausainiai „velykiniai riešutėliai“ 2013.04.03 16:32 Dailūs, kvapnūs ir su burnoje tirpstančiu karamelės sluoksniu – tokie sausainiai puikiai tiks Atvelyvio, vadinamųjų Vaikų Velykėlių stalui: Sudėtinės dalys: Majonezas, 3 šaukštai Kvietiniai miltai, 6 šaukštai Kiaušiniai, 4 tryniai ir 2 baltymai, 4 vienetai Kondensuotas pienas, indeliuose, 2 vienetai Cukrus, 1.5 stiklinės ...
    Kiau­ši­niams da­žy­ti tin­ka tik šil­ki­niai kak­la­raiš­čiai(Šiaulių kraštas)
    Naujas puošimo būdas – margučiai kaklaraiščių spalvomis 2013.03.30 11:04 Šiandien ne vienas leis pasireikšti fantazijai ir užsiims margučių dažymu. „Mūsų krašto“ skaitytojams vieną iš kiaušinių dažymo būdų siūlo Pakiršinio dvare įsikūrusio Etninės kultūros ir amatų centro direktorė Elžbieta KARALIŪTĖ. Marginimui reikės: kiaušinių (tinka ir baltalukščiai, ir rudalukščiai kiaušiniai), ...
    Smėlio pyragas (nuotr. Juditos Nicienės) (nuotr. Balsas.lt)
    Mažosios Lietuvos pasididžiavimas – smėlio pyragas 2013.03.30 10:56 Klaipėdos kraštas nuo senų laikų diktavo Lietuvai miestietišką gyvenimo būdą ir kultūrą. Kitų etninių mūsų šalies regionų gyventojai ne tik maistui, bet ir stalo serviravimui buvo ne itin išrankūs. O mažalietuviai savo kafiją gerdavo iš porceliano puodelių, valgydavo vokiškų kraštų skanėstą sandkucheną. Prie kavos ...
    Įdaryti kiaušiniai Velykų stalui (nuotr. Klaudijaus Driskiaus)
    Šv.Velykų stalo gardėsis – įdaryti kiaušiniai 2013.03.29 10:20 Šv.Velykoms artėjant šeimininkės laužo galvą, kokiu nauju šventiniu patiekalu nustebinti šeimos narius? Pavasarį skelbianti šventė neįsivaizduojama be kiaušinių, tad siūlome išbandyti keletą įdarytų kiaušinių receptų ir tikimės, kad bent vieno jų nesate bandžiusi. Kiaušiniai ne tik skanu, bet ir naudinga. Tiesa, ...
    Dūminis Velykų kiaušinis (nuotr. Organizatorių)
    Šefas iš Prancūzijos per Velykas ragina nepamiršti lietuviškų produktų 2013.03.27 14:18  Šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos, šiuo metu dirbantis kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, teigia, kad galvojant apie Velykų patiekalus pradėti reiktų nuo natūralių sezoninių produktų sąrašo, kuriuos šiuo metu galima rasti Lietuvoje.
    Šaldytas naminis jogurtas (nuotr. Gamintojo)
    Šaldytas naminis jogurtas – dar niekada nebuvo taip lengva pasidaryti 2013.03.27 09:53  Ne paslaptis, jog daugelis mūsų tiesiog dievina jogurtą ir ypač, taip šiuo metu išpopuliarėjusį - šaldytą! Nori pasigaminti pati, bet nežinai, ar tai pavyks padaryti tiesiog namie, be jokių specialių prietaisų ledams? Turiu tave pradžiuginti - tai itin paprasta! Su keletą pagrindinių produktų, truputėliu virtuvės ...
    Jautiena su burokėliais ir riešutais (nuotr. Organizatorių)
    D. Praspaliausko rekomendacija – jautiena su riešutais 2013.03.26 10:27  Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. ...
    Pyragas su vaisiais ir riešutais (nuotr. Gamintojo)
    Riešutinė boba Velykų stalui 2013.03.22 12:49 Velykų stalas neįsivaizduojamas ne tik be dažytų kiaušinių – margučių, bet ir be įvairiausių pyragų. Siūlome šventei išsikepti riešutais ir vaisiais kvepiantį pyragą, vadinamąją bobą Sudėtinės dalys: Riešutai, kapoti, 5 šaukštai Šokoladas, juodasis, 150 gramų Datulės, be kauliukų džiovintos, 50 gramų Abrikosai, džiovinti, ...
    Beata Nicholson (nuotr. TV3)
    Ant Beatos Velykų stalo – patiekalai iš riešutų 2013.03.19 09:16 Artėjant gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms, Lietuvos laidų vedėja, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson siūlo nepamiršti ant savo šeimos stalo patiekti ir patiekalų iš riešutų. Riešutai patiekaluose gali pakeisti miltus, jais galima gardinti salotas, ar tiesiog patiekti kaip užkandį. „Riešutų ...
    Oksana Pikul (Prekybos ir pramogų centro \"Ozas\" nuotr.) (nuotr. Organizatorių)
    O. Pikul velykiniai receptai: sultinga kepta višta ir gardus obuolių pyragas (3) 2013.03.18 11:06 „Naujų pupyčių“ grupės lyderė Oksana Pikul pasižymi puikiais kulinariniais sugebėjimais. Mergina niekuomet neslėpė, kad gaminti maistą jai - vienas malonumas. Savo artimuosius Oksana pradžiugins dviem nesudėtingais, bet labai skaniais patiekalais: kepta, ypatingai sultinga višta ir gardžiu obuolių pyragu. Obuolių ...
    Erika Santos (nuotr. asm. archyvo)
    E. Santos receptas – „Velykinė šoninė su sūriu“ 2012.04.06 14:14 Niekam ne paslaptis, kad Erikos Santos šeima itin didelė. Moteris pasakojo, kad kuomet pagamina ką nors skanaus, stengiasi pavaišinti ir savo kaimynus, bei sūnaus draugus, kurie nuolatos būna pas ją namuose. Su naujienų portalo Balsas.lt skaitytojais moteris nusprendė pasidalinti receptu, kuris yra skirtas 12 žmonių. ...
    Velykų margučiai (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)
    Savo Velykų stalą papuoškite išskirtiniais margučiais 2012.03.31 15:23 Universalus Velykų šventės simbolis – margutis. Tiesa, tradicija pavasarį marginti kiaušinius sietina ne su krikščionybe, o su gerokai senesnėmis tradicijomis. Nuo seniausių laikų kiaušinis laikomas gyvenimo ir atgimimo simboliu. Paprotys dovanoti margučius buvo žinomas jau senovės Egipte, Persijoje, Galijoje, Graikijoje, ...
     Velykinis mielinis pyragas „Avytė\" (nuotr. Gaspadine.lt)
    Velykinis mielinis pyragas „Avytė" (2) 2012.03.23 16:42 Tešlai jums reikės: 650 g miltų, 40 g mielių, 250 ml šilto pieno, 100 g cukraus, žiupsnelio druskos, 150 g sviesto arba margarino, 2 kiaušinių. Baltam glajui: 200 g miltinio cukraus, 2 kiaušinių baltymai ir citrinos sulčių. Įdarui: 150 g cukraus, 100 g cinamono. Paruošimas: Mieles ištrinti su ...
    Velykinis delikatesas: raugintais agurkais įdaryti kiaušiniai 2012.03.23 16:30 Šventės jau atėjo! Gaminame patiekalus iš kiaušinių. Jums reikės: Virti kiaušiniai 6vnt Majonezas 50g Rauginti agurkai 50g Šaltai rūkyta nugarinė 50g Porai 10g Druska, pipirai Aštri malta paprika Švieži agurkai papuošimui Paruošimas: Kiaušinius perpjauname per pusę, išimame trynius. Trynius sumaišome su ...
     Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša (nuotr. Valstietis.lt)
    Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša (5) 2011.04.16 09:04 Jums reikės: 400 g šaldytų špinatų, 5 vnt. kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų), 2 valg. šaukštų miltų, 250 g varškės, susmulkintų džiovintų pomidorų, druskos, 300 g silpnai sūdytos lašišos. Paruošimas: Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu ...
     Velykinis užkandis (nuotr. Gaspadine.lt)
    Velykinis užkandis 2011.04.16 08:52 Jums reikės: virtų kiaušinių puselių, spageti makaronų, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, pipirnės, šaukšto saulėgrąžų aliejaus ir druskos spagečiams virti. Paruošimas: Vandenyje su druska ir aliejumi išverdame spagečius. Iš virtų makaronų darome “lizdelius", dedame kiaušinio puseles. Jeigu produktai kol juos ...
     Netikras velykinis zuikis (nuotr. Valstietis.lt)
    Netikras Velykų zuikis 2011.04.15 16:53 Jums reikės: 500 g. veršienos, 500 g. kiaulienos, 200 g. kiaulienos lašinukų, 3 riekelės piene išmirkyto batono, 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, 1 morka, 2 šaukštai aliejaus, nubrauktas šaukštas druskos, 1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų, 2 šaukštai kapotų petražolių, 1 šaukštas kapotų ...

    Oras Lietuvos žemėlapyje

    Penktadienis, 2014 m. spalio 31 d.
    Alytus
    +2
    0.9 m/s
    Kaunas
    +3
    0.9 m/s
    Vilnius
    +4
    2.2 m/s
    Panevėžys
    +2
    2.2 m/s
    Klaipėda
    +3
    -
    Šiauliai
    +2
    2.2 m/s
    Utena
    +4
    2.2 m/s

    Vilnius

    Rūkas
    +4
    Rūkas
    Toks jausmas lyg būtų +4
    «
    Dėkojame už išsakytą nuomonę!