Kaip virti vėžius

2012.08.30 12:45
Vėžys (SXC nuotr.)

Vėžys (SXC nuotr.)

Mėgsti žvejoti? O gal dažnai važiuoji su draugais gaudyti vėžių ir vėliau pirtelėj juos su malonumu sudoroji? Tuomet šis receptas bus kaip tik tau. Jis labai paprastas ir tu labai greitai perprasi kaip virti vėžius.

Tau prireiks:

1 l vandens; 1 l sauso vyno; 1 aitriosios paprikos; 2 morkų; 2 svogūnų; 2 valg. šaukštų druskos; krapų; peletrūno; baziliko; petražolių; kelių lauro lapų;

Į puodą supilk vandenį ir vyną, sudėti nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas, svogūną, įberk prieskonių ir viską užvirink. Sudėk paruoštus vėžius ir mėgaukis dar neragautu skoniu.

Jei vėžius valgysi iškart, tai virk 3-4 min. ir palik sultinyje, kad atvėstų iki norimos temperatūros. Vėžius gali pateikti kartu su žalumynais, alumi, vynu, svarbiausia – gera kompanija.

DĖMĖSIO: kai dėsi vėžius virti, žiūrėk, kad jie būtų apsemti sultinio.

Na va, matai, visai lengvas procesas. Užtat dabar Tu galėsi pats eksperimentuoti su prieskoniais, vynais ir sakyti, kad žinai kaip virti vėžius ypatingu būdu.

Skanaus!

Skaityti komentarus 1 Parašyk komentarą


    Receptai

    Lašiša (nuotr. freedigitalphotos.net)
    Į ką atkreipti dėmesį perkant žuvį? (1) 2012.09.01 12:25 Vasarą žuvis ant mūsų stalo – kur kas dažnesnė viešnia nei žiemą. Kokią žuvį geriau rinktis savo patiekalams? Laura Mureikaitė Kaip ruošti šviežią ir šaldytą žuvį? Visiems žinoma, kad skaniausia ir naudingiausia mūsų sveikatai – kuo šviežesnė žuvis. Pasak sveikos mitybos specialistų, laikomos 0 Co laipsnių ...
    Vėžys (SXC nuotr.)
    Kaip virti vėžius (1) 2012.08.30 12:45 Mėgsti žvejoti? O gal dažnai važiuoji su draugais gaudyti vėžių ir vėliau pirtelėj juos su malonumu sudoroji? Tuomet šis receptas bus kaip tik tau. Jis labai paprastas ir tu labai greitai perprasi kaip virti vėžius. Tau prireiks: 1 l vandens; 1 l sauso vyno; 1 aitriosios paprikos; 2 morkų; 2 svogūnų; 2 valg.
    Bruknės (VL nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)
    Bruknių metas: jų nauda ir gardūs receptai (3) 2012.08.29 12:27 Pats tinkamiausias laikas miške ieškoti raudonskruosčių bruknių. Apie šių uogų naudą sveikatai turbūt girdėjote ne kartą. Jos ne tik pagerins regėjimą, bet ir padės gintis nuo peršalimo ligų žiemą. Bruknės renkamos ne anksčiau kaip rugsėjo mėnesį, kai gerai prinoksta. Jas rinkti labai lengva, nes vos prisilietus uogos ...
    Ryžiai (nuotr. freedigitalphotos.net)
    Visa tiesa apie ryžius mūsų virtuvėje (1) 2012.08.26 11:10 Iš šimto pasaulyje auginamų ryžių rūšių Europoje prekiaujama dvidešimčia. Jos viena nuo kitos ne itin skiriasi, tačiau kiekviena turi tik jai vienai būdingų savybių. Apžvelkime svarbiausias rūšis. Ilgagrūdžiai ryžiai turi palyginti nedaug krakmolo, todėl gaminant pailgi, plonyčiai, balti grūdeliai beveik nesulimpa. ...
    Alyvuogės (nuotr. SCANPIX)
    Kaip išsirinkti alyvuoges 2012.08.25 07:01 Net ir vaikai žino, kad alyvuogės yra vienos iš pačių naudingiausių maisto produktų. Alyvuogėse yra labai daug aktyvių medžiagų, vitaminų ir tai puiki priemonė, norint lieknėti, išvalyti organizmą nuo toksinų ir sureguliuoti kepenų darbą, taip pat puiki profilaktinė priemonė skrandžiui, kraujotakos sistemai ir ...
    AB Vilniaus paukštynas naujiena -  „Premium“ vištienos šašlykas su
apelsinais ir šaltalankiais (nuotr. Gamintojų)
    Vištienos kepimas ant grotelių: kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas 2012.08.23 11:57 Tikram lietuviui iškyla gamtoje, šventė sodyboje ar namų kiemelyje neatsiejama nuo kepsninės ir skaniai iškeptų šašlykų. Didėjant vištienos vartojimui, populiarėja ir vištiena, skaniai iškepta ant žarijų, o ypač – jei ji marinuota netradiciniame, išskirtinio ir neįprasto skonio marinate Gilias paukštininkystės ...
    Vištienos suktinukai. maistogidas.lt nuotr. (nuotr. Balsas.lt)
    Netikėti sprendimai ant vaišių stalo 2012.08.22 10:59 Išsvajotos vasaros laukėme taip ilgai, o ji jau baigia prabėgti. Nors paskutinė vasaros šventė – Žolinės – jau praėjo, vasaros pabaigtuvės tęsiasi. Tad nebijokite paeksperimentuoti ir šeimos narius, draugus ar kaimynus nustebinti netikėtais maisto patiekimo būdais ar netradiciniais užkandžiais. Šįkart siūlome keletą ...
    Ant grotelių keptos krevetės (nuotr. Organizatorių)
    Sveiki patiekalai ant grotelių 2012.08.21 09:47 Joks dietologas nepavadins šašlyko sveiku maistu. Tad ką gi daryti tokios mitybos šalininkams? Pateikiame keletą patarimų, kad ant laužo kepami patiekalai būtų naudingi ir lengvai virškinami. Neriebi mėsa ir žuvis Jeigu norite, kad ant grotelių kepamas patiekalai būtų nekaloringas ir lengvai virškinamas, gaminkite ...
    (Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.)
    Nepakartojamo skonio obuolių pyragas (1) 2012.08.20 09:32 Mėgaukitės savo sode užaugintais obuoliais ir gaminkite iš jų šviežius naminius pyragus. Gardaus skonio pyrago receptas — jums čia ir dabar. Jums reikės: 220 gramų miltų; 110 mililitrų alyvuogių aliejaus; 3 kiaušinių; 1-2 stiklinių pieno; 3 obuolių; 1/2 stiklinės citrinų sulčių; 200 gramų skysto medaus; ...
    Uogienė (rochakmasla.com nuotr.)
    Kaip išvirti skanų džemą 2012.08.18 13:41 Taip jau įprasta, kad iš vaisių ir uogų yra verdamos uogienės. Tačiau kodėl gi nepasimėgavus ir džemu? Be to, džemas palyginus su uogiene, turi ir daugiau privalumų. Pats svarbiausias iš jų – tai tirštumas, ir dėka jo labai lengva šį produktą naudoti kepiniuose. Kaip gaminti džemą, receptų yra labai daug. Dabar apie ...
    Agurkai (nuotr. Free-Pictures-Photos.com/Kittikun Atsawintarangkul) (nuotr. Balsas.lt)
    Agurkai padės numesti svorio 2012.08.14 12:42 Indai ir egiptiečiai pirmieji įvertino agurkus ir pradėjo juos auginti dar trečiame amžiuje prieš mūsų erą. Šią daržovę itin pamėgo ir lietuviai. Jų galima aptikti beveik kiekviename darže ar šiltnamyje. Nors agurkai ir labai populiarūs, tačiau jų maistinė vertė – itin kukli. Žali trumpavaisiai ar ilgavaisiai agurkai ...
    “Club” sumuštinis (nuotr. Gamintojo)
    Sumuštinių istorija bei skaniausiųjų receptai 2012.08.07 15:45 Sumuštiniai, picos, suvožtiniai – tokie patrauklūs ir skanūs žodžiai! Sumuštinių istorija driekiasi net iki I a. pr. Kr., o atrodytų, kad tai toks paprastas ir elementarus patiekalas, taip? Ką gi, gal reikėtų sužinoti, kokie yra naujų senų skanėstų receptai? Prie ištakų – skanioji sumuštinių istorijos pradžia Pirmą ...
    Blyneliai  (nuotr. Gaspadine.lt)
    Penkios gardžių blynų paslaptys 2012.08.07 13:30 Vis nepavyksta iškepti gardžių blynų? O gal norite, kad jūsų blyneliai būtų skaniausi pasaulyje? Išmėginkite mūsų patarimus ir jums tikrai pavyks! Didžiuokitės gaminamais patiekalais. *Maišykite tešlą tol, kol nebebus gumulėlių. *Kad blyneliai būtų vienodo storio ir dydžio, kepkite juos ta pačia tvarka: į keptuvę ...
    (skanuirsveika.lt nuotr.)
    5 salotų receptai tik iki 100 kalorijų (2) 2012.07.26 09:32 Ar kada pagalvojai, kad salotos, kuriose yra tik iki 100 kalorijų, nebūtinai turi būti nuobodžios ir beskonės? Laikas tapti kūrybingoms, valgyti sveikai ir skaniai. Išbandykime šiuos puikius, net 5 salotų, turinčių iki 100 kalorijų receptus bei išrinkime savo mėgstamiausią! 1. Šparaginių pupelių salotos Pirmas salotų ...
    Siūlų kamuoliukai (B. Slavinskienės nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)
    Sotu ir skanu: „siūlų“ kamuoliukai 2012.07.25 17:08 Nesudėtingas receptukas, kai reikia sočiai ir skaniai pavalgyti. Reikės: šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, kalakutienos faršo, 2 kiaušinių, svogūno, kelių česnako skiltelių, druskos, pipirų, maltų džiūvėsėlių, sezamo sėklų. Paruošiame faršą: įmaišome išplaktą kiaušinį, įdedame druskos, pipirų, susmulkintą ...
    Agrastai (VL nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)
    Agrastai gydo ir gaivina (2) 2012.07.25 14:10 Liepos pabaiga ir rugpjūčio pradžia — pats metas raškyti agrastų uogas. Jei jų turite daug ir neįstengiate visų suvalgyti, pasigaminkite iš agrastų gaiviųjų gėrimų ar pasirūpinkite atsargomis žiemai. Agrastuose gausu žmogaus organizmui naudingų medžiagų: fruktozės, gliukozės, sacharozės, pektinų, organinių rūgščių, ...
    Keptos vištos (nuotr. Gamintojo)
    Vištiena – sveikas maistas ar kenksmingų medžiagų bomba? (4) 2012.07.21 19:18 Vištiena – mėsa, nuo seno laikoma viena sveikiausių ir labiausiai tinkančių tiek mėgstantiems pavalgyti, tiek dietiniam valgiaraščiui ir sveikstant po sunkių ligų. Tačiau vis dažniau pasigirsta bauginančių gandų, esą vištiena pastaruoju metu – ne tik mažiau maistinga, bet gali būti net žalinga. Kaip yra iš tiesų? ...
    Voveraitės (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)
    Vasara – grybų metas: įvairios salotos su grybais (2) 2012.07.19 14:03 Vasara – grybų metas. Siūlome išbandyti tikrai vasariškus receptus – įvairias salotas su grybais. Šaltam užkandžiui grybai paprastai tiekiami marinuoti arba virti savo sultyse. Be to, šalti patiekalai gaminami ir iš virtų bei sūdytų grybų. Kad pastarieji nebūtų tokie sūrūs, jie mirkomi šaltame vandenyje, pjaustomi ...
    Sojos padažas (nuotr. Viviantgrant.com) (nuotr. Balsas.lt)
    7 populiariausi pasaulio padažai 2012.07.18 17:54 Padažas – nebūtina, bet labai pageidaujama patiekalo dalis. Tai jis, o ne kas kitas, net ir paprastą patiekalą gali paversti kulinarijos stebuklu. Siūlome jums pažintį su pačiais populiariausiais padažais. Bešamelio Kilmės šalis: Prancūzija. Su kuo valgomas? Su lakštiniais, daržovėmis, mėsa, žuvimi. Šis kilmingas ...
    Bananai (nuotr. SCANPIX)
    Bananus reikia valgyti kasdien (6) 2012.07.16 16:55 Bananai – vaisius, labiausiai paplitęs pasaulyje. Šri Lankos gyventojai tiki, kad žaltys Ievą sugundęs ne obuoliu, o bananu. Indijos jogams šie vaisiai yra labai svarbus maistas: jie stiprina organizmą, ypač nervų sistemą, sužadina proto galias. Šią teoriją ne sykį patvirtino jau mūsų laikais mokslininkų atlikti ...

    Oras Lietuvos žemėlapyje

    Pirmadienis, 2014 m. spalio 20 d.
    Alytus
    +13
    4.9 m/s
    Kaunas
    +13
    6.3 m/s
    Vilnius
    +13
    4.0 m/s
    Panevėžys
    +12
    5.8 m/s
    Klaipėda
    +13
    4.9 m/s
    Šiauliai
    +12
    4.5 m/s
    Utena
    +13
    4.0 m/s

    Vilnius

    Rūkas
    +13
    Rūkas
    Toks jausmas lyg būtų +13
    «
    Dėkojame už išsakytą nuomonę!