Paštetas (nuotr. dinnerdiary.org)

Paštetas (nuotr. dinnerdiary.org)

Naminis tepamas vištienos kepenėlių paštetas su subtiliu brendžio aromatu.

Ingredientai:

550 g vištienos kepenėlių

100 g sviesto + 100 g apliejimui

4 česnako skiltelės

2 nedideli svogūnai

50 g Parmos kumpio (arba bekono)

100 ml brendžio

1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių

1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių

2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus

Druskos

Spalvotų pipirų – skoniui ir papuošimui

Keli lauro lapai (papuošimui)

Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai

Gaminimas:

Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakaitinti smulkintą svogūną bei česnaką.

Po kellių minučių sudėti smulkintą Parmos kumpį arba bekoną bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Pakepinti apie 10 min, kol kepenėlės bei kumpis apkeps.

Viską keptuvės turinį supilti į indą. Keptuvę grąžinti ant ugnies, įdėti sviesto gabalėlį, palaukti kol ištirps, supilti brendį bei pakaitinti apie 1 minutę.

Supilti prie kepenėlių, įberti maltus spalvotus pipirus, druską, džiovintus čiobrelius bei paprikos miltelius. Viską susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės.

Masę supilstyti į indelius. Ant viršaus galima uždėti kelis lauro lapelius bei užbarstyti spalvotų pipirų. Kad paštetas netamsėtų bei ilgiau išliktų šviežias užliekite tirpintu sviestu.

Laikyti šaldytuve.

Paštetas idealiai tinka su grūdėta duona bei rūgštaus obuolio skiltele.  

Parašyk komentarą


    Receptai

    Tortas (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)
    Ką dėti ant naujametinio stalo? (1) 2013.12.29 23:26 Po Kalėdų maratono nepraėjus nė savaitei vėl visą parą stovėti prie puodų net užkietėjusiems kulinarams per didelis iššūkis. Todėl, pavyzdžiui, vokiečiai ir austrai per Naujuosius metus ant stalo stato rakletę. Tai specialus elektrinis keptuvas su daug mažų keptuvyčių. Šalia statomi indai su virtomis bulvėmis, kurios ...
    Įdomiausi įvairių šalių kalėdiniai gėrimai (nuotr. mixstuff.ru)
    Įdomiausi įvairių šalių kalėdiniai gėrimai Nuo aguonpienio iki „rūgštynių punšo“(2) 2013.12.26 23:00 Šv. Kalėdos – laikotarpis, kurį mes praleidžiame su savo artimaisiais prie šventinio stalo, kuris būna perpildytas įvairiausių patiekalų ir gėrimų. Tai, kaip atrodys stalas, priklauso nuo šalies, kurioje atsidursime. Kiekvienoje kultūroje egzistuoja savi kalėdiniai patiekalai ir gėrimai, kurie privalo būti ant šventinio ...
    Kalėdinis pyragas ( R. Šimėnės asm. archyvo nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)
    R. Šimėnė: kalėdinį džiovintų vaisių pyragą galima laikyti netgi metus (1) 2013.12.15 08:45 Zita Kelmickaitė, LRT televizijos laida „Ryto suktinis“, LRT.lt Kad saldumynas būtų gardus, reikia turėti laiko ir noro padaryti gardžiai, įsitikinusi Rasa Šimėnė, kurios pomėgis – kepti tortus. „Jeigu neturi laiko ir norėsi greitai padaryti, man atrodo, nebus taip gerai, kaip turint daug laiko. Aš pati prieš kepdama jau ...
    Sumuštiniai (nuotr. Organizatorių)
    Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais 2013.10.22 15:06 Kulinarijos lofto Čiop Čiop meistrai siūlo pasigaminti sumuštinius su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais. Pradedame gaminti! Sumuštiniai su rūkytu šamu ir keptais pomidoriukais Ant orkaitėje paskrudintos juodos duonos užtepkite varškės tepamą sūrį, sumaišytą su grietine ir šviežiomis ...
    Pyragėliai (skanuirsveika.lt)
    Trapūs pyragėliai su figomis bei fetos sūriu 2012.12.26 10:44 Ingredientai: 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos 4 šviežių figų 100 –150 g graikiško fetos arba ožkos sūrio 50 g rukolos Gaminimas: Iš sluoksniuotos tešlos naudojant stiklinę išspaudžiame apskritimus. Apskritimus sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į apskritimo viduriuką sudedame susmulkintas figas bei ...
    Vyno taurės (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)
    Karštas vynas 2012.12.25 10:10 Ingredientai: 1 litras raudono kalėdinio vyno 6 gvazdikėliai 1 cinamono lazdelė Citrinos, pagal skonį Gaminimas: Į puodą supilkite vyną. Sudėkite gvazdikėlius, cinamoną. Kaitinkite iki 80 laipsnių ir palaikykite uždengtą puodą. Neužvirinkite, nes išgaruos aromatas. Supilstykite vyną į taures, papuoškite citrinos skiltele ...
    Maistas (nuotr. Gamintojo)
    Džiovintomis slyvomis ir sūriu įdaryti maltiniai 2012.12.24 23:33 Ingredientai: 500 g maltos mėsos 1 kiaušinis 2 riekutės batono Druskos, pipirų – pagal skonį 2–3 šaukštai džiūvėsėlių 2–3 šaukštai aliejaus kepimui Įdarui: 150 g džiovintų juodųjų slyvų 100 g fermentinio sūrio Gaminimas: Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, sudedame piene išmirkytą ir išminkytą batoną, druską, pipirų ir viską ...
    Silkė (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. Balsas.lt)
    Silkė su pievagrybiais 2012.12.24 12:12 Sudėtinės dalys: 200 g sūdytos silkės filė 100 g pieno 4 šaukštai grietinės 5 dideli pievagrybiai 2 šaukštai sviesto Šiek tiek porų žiupsnis druskos Gaminimas: Silkei nulupame odelę. Filė trumpai pamirkome piene, po to gerai nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame tvarkingai į lėkštę, o ant silkės ...
    Kūčiukai (nuotr. Fotodiena.lt/Audrius Bagdonas)
    Šventinio stalo be kūčiukų lietuviai neįsivaizduoja 2012.12.22 23:00 Lidija Jankauskienė, LRT radijas, LRT.lt Prieš šventes perkamiausia prekė parduotuvėse – kūčiukai. Jų daugiausiai pastarosiomis dienomis iškepa kepyklos. Kiti kūčiukus patys kepa namuose pagal senus mamų receptus. Iki švenčių likus dienai kitai, perkamiausios prekės parduotuvėse – kūčiukai. Jų siūloma kelių rūšių, ...
    Pyragai  (nuotr. freedigitalphotos.net)
    Kalėdinis meduolis 2012.12.22 13:45 Ingredientai: 100 g sviesto 180 g cukraus 1 a.š. vanilinio cukraus 2 kiaušiniai 150 g medaus 1/2 indelio grietinės 350-400 g miltų 1 šaukštas karčios kakavos 2-3 a.š. prieskonių mišinio iš: kvapniųjų pipirų, gvazdikėlių, kalendros, cinamono, tarkuoto muskato. Gaminimas: Sviestą išlydyti, išmaišyti su cukrumi, įdėti du ...
    KPūragas (nuotr. Balsas.lt/Aivaro Zujaus)
    Purus citrininis pyragas 2012.12.21 09:33 Sudėtinės dalys 100 g minkšto sviesto 100 g cukrus Žiupsnis druskos 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės 2 dideli kiaušiniai 150 g kvietinių miltų 30 g krakmolo 2 šaukšteliai kepimo miltelių 8 šaukšteliai citrinų sulčių 80 ml pieno Šiek tiek šafrano Citrinos sulčių ir cukraus pudros papuošimui Gaminimas: Minkštą ...
    Crème brûlée (nuotr. Wikipedia)
    Crème brûlée 2012.12.20 09:36 Crème brûlée – užburiantis ir nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog nepakartojamas. Ingredientai: 10-12 kiaušinio trynių 0,5 l riebaus pieno 0,5 l grietinės 100-200 g cukraus pudros 100 g balto ar rudo ...
    Spanguolių kisielius su mėtomis (nuotr. gaspadine.lt)
    Spanguolių kisielius su mėtomis 2012.12.19 09:40 Sudėtinės dalys: 500 g spanguolių 4 litrai vandens 2 stiklinės cukraus 1 sauja mėtų 1 stiklinė krakmolo Gaminimas: Pertrintas spanguoles su cukrumi užpilame šaltu vandeniu, įdedame džiovintų mėtų. Verdame 20 min. Po to krakmolą išmaišome su šaltu vandeniu ir supilame maišant į kisielių. Paverdame dar 5 min. Kad ...
    Eršketai (nuotr. SCANPIX)
    Vyne troškintas eršketas 2012.12.18 09:36 Ilgą laiką prabangos preke laikytų eršketų dabar nesunkiai galima įsigyti bet kuriame didesniame prekybos centre. Ši tauri žuvis gali papuošti ir jūsų šventinį stalą. Sudėtinės dalys: Eršketas (800 gramų) 1 stiklinė balto vyno 120 g. sviesto 1 citrina Druskos Maltų baltųjų pipirų Gaminimas: Išvalytą ir nuplautą eršketą ...
    Keksai (nuotr. SCANPIX)
    Kalėdinis imbierinis keksas su džiovintais vaisiais 2012.12.15 10:39 Imbieru kvepiantis keksas, turtingas džiovintais vaisiais. Sudėtinės dalys: 125 g sviesto 100 g rudojo cukraus 2 kiaušiniai 100 ml pieno 2 šaukštai pieno 250 g kvietinių miltų 1.5 šaukštelio kepimo miltelių 0.5 šaukštelio sodos 2 šaukšteliai imbiero 1 šaukštelis cinamono 2 šaukštai romo 300 gramų džiovintų vaisių ...
    Gėrimai (Scanpix)
    Karštas nealkoholinis gėrimas Kalėdoms 2012.12.14 09:42 Kvapnus ir karštas gėrimas, kuris sušildys ir suaugusiuosius, ir vaikus. Sudėtinės dalys: 1 šaukštelis kardamono 1 cinamono lazdelė 3 apelsinai 3 stiklinės vandens 1 greipfruto sultys Obuolių, pagal skonį Cukraus, pagal skonį Gaminimas: Į karštą vandenį suberkite prieskonius, šviežiai išspaustas sultis, sudėkite gerai ...
    Burokėlių salotos (nuotr. independent.co.uk)
    Žalių burokėlių salotos Kūčioms (1) 2012.12.13 09:45 Ingredientai: 300 g žalių burokėlių 200g morkų 50 g saliero šaknies 0,5 citrinos sultys 1 obuolys 3 v. š. aliejaus Gaminimas: Burokėlius ir morkas supjaustyti plonais šiaudeliais. Salierą ir obuolį taip pat supjaustyti. Viską sudėti į dubenį, užpilti aliejumi ir citrinos sultimis.
    Beata Nicholson (nuotr. Fotodiena.lt/Tomo Lukšio)
    Kuo kvepia B. Nicholson Kalėdos? 2012.12.10 23:33 „Žinoma, kepamais sausainiais“, – juokiasi žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson. Smagiau dovanoti pačiai B. Nicholson pasakojo, kad Kalėdų dvasią pajunta labai anksti, vos suspindus pirmosioms švenčių lemputėms. „Vienais metais taip laukiau Kalėdų ir taip norėjau kuo greičiau namie pajausti jų dvasią, kad eglutę ...
    Saldainiai (sxc.hu nuotr.)
    Imbieriniai irisai su migdolais 2012.12.10 10:01   Minkšti ir aromatingi naminiai irisai pradžiugins ir mažus, ir didelius smaližius. Sudėtinės dalys: 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo 200 ml švelnaus sirupo 200 ml cukraus 2 šaukštai sviesto  1 šaukštas malto džiovinto imbiero Migdolai, drožlės, 50 gramų 50 g migdolų drožlių Druskos kristalų papuošimui ...
    Aguonų vyniotinis (nuotr. foodmusings.ca) (nuotr. Gamintojo)
    Aguonų vyniotinis 2012.12.07 14:55 Purus mielinis vyniotinis su labai daug aguonų. Ingredientai: 1 kg miltų 1,5 stiklinės pieno 30 g mielių 5 kiaušinių tryniai 5 g druskos 60 g cukraus 50 g margarino kepiniams 300 g aguonų 1 šaukštas vanilinio cukraus Gaminimas: Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir ...

    Oras Lietuvos žemėlapyje

    Antradienis, 2014 m. liepos 29 d.
    Alytus
    +23
    -
    Kaunas
    +31
    4.0 m/s
    Vilnius
    +30
    5.4 m/s
    Panevėžys
    +30
    3.1 m/s
    Klaipėda
    +29
    1.8 m/s
    Šiauliai
    +30
    3.1 m/s
    Utena
    +30
    5.4 m/s

    Vilnius

    Giedra
    +30
    Giedra
    Toks jausmas lyg būtų +30
    «
    Dėkojame už išsakytą nuomonę!